Karriere

Vil du bli del av vårt ledende miljø innen romnæringen?

Her kan du gjøre rakettkarriere

Space Norway har lenge stått for noen av de sprekeste utviklingsprosjektene i norsk romnæring. MicroSAR, VDES og HEOSAT på programsiden, DyST og andre spennende nyvinninger på programvaresiden er noen eksempler. Arbeidet som gjøres hos Space Norway er primært utviklerdrevet og prosjektdrevet. Vår primære fokus i Space Norway og datterselskapene er på operative kapasiteter, og vårt utviklermiljø er noe av det beste i verden. Dette betyr at vi hele tiden trenger flere lyse hoder. Vi søker de beste, både blant studenter og blant erfarne profesjonelle. Vi arbeider hele tiden for at våre kunder skal få leveransen de trenger innen kommunikasjonsløsninger og infrastruktur i rommet, og vi tenker nytt sammen med kunder og samarbeidspartnere.

Ja, det er rakettforskning...

… men på Skøyen jobber ingeniører, fysikere, advokater, generaler, matematikere og økonomer med mye forskjellig. Mange disipliner må til for å oppfylle vårt mandat. Vi arbeider for eksempel med utvikling av nye prosjekter, bygging og drift av bakkestasjoner, bygging av satellitter, regulatoriske forhold, banemekanikk, utvikling av ny programvare for styring av satellitter og antenner, systemutvikling og forsikringer. Space Norway er et lite miljø med få ansatte, med stor faglig bredde og høy grad av selvstendige aktiviteter.

Les mer om hvilke kompetanser vi oftest etterspør under Ledige stilinger

Internasjonal jobb i et norsk miljø på Skøyen i Oslo

Space Norway og datterselskapene er 100% norske, men mange av våre samarbeidspartnere er internasjonale. På Skøyen jobber rundt 40 mennesker, og i tillegg har vi bakkestasjoner på Bardufoss, i Tromsø og på Svalbard, og vi har et Field Office hos Northrop Grumman i USA med fem personer. Til sammen jobber rundt 60 personer i konsernet. Vi sørger for operativ drift av samfunnskritisk infrastruktur (som for eksempel fiberkabelen til Svalbard). Vi bygger og styrer satellitter, vi opererer bakkestasjonene sammen med KSAT, og vi opererer Kystverkets bakkestasjon i Vardø. Like viktig er det at vi hele tiden arbeider med utvikling av nye prosjekter. Prosjekter innen romnæringen har lang ledetid, men mulighetene er mange. Utviklingsprosjektene som er i gang innebærer mye internasjonal jobbing. For eksempel har ASBM-programmet hatt en gruppe på fem stykker i USA siden 2019 mens vi bygger to nye HEOSAT -satellitter. Vi arbeider ofte sammen med internasjonale leverandører og samarbeidspartnere i våre programmer.

Våre kunder og samarbeidspartnere

Våre primære kunder er det norske Forsvaret, det amerikanske Forsvaret (US Space Force), Kystverket, Inmarsat, Norsk Romsenter og Universitetet i Oslo. Noen av våre samarbeidspartnere er Den europeiske romfartsorganisasjonen (ESA), EU-kommisjonen, Northrop Grumman, GMV, Surrey Satellite Technologies LTD, Wide North, Forsvarets Forskningsinstitutt, Eidel, Kongsberg Seatex og SpaceX.

Under kan du lese intervjuer med noen av våre ansatte og få et inntrykk av hvordan det er å jobbe hos oss

Intervju

Gara Díaz

Systemingeniør

Oddveig Tretterud

Prosjektleder - ansvarlig for Space Norways field office i USA

Eirik Voje Blindheim

Systemingeniør og prosjektleder